Mousse med karamelliserte bananer

Mousse med karamelliserte bananer

En dessert fra TV-programmet Dessertmesterne.

Christopher Sjuve
30 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

Bananmousse

  • 175 g

    kremfløte
  • 3 g

    gelatin
  • 125 g

    banan
  • 25 g

    sitronsaft
  • 65 g

    sukker
  • Karamelliserte bananer

  • 15 g

    sitronsaft
  • 60 g

    sukker
  • 1 stk

    banan
  • Slik gjør du det:

    Bananmousse
    Bløtlegg gelatinen. Visp fløten mellomfast, ikke stiv. Mikse banan, sitronsaft og sukker til en jevn røre. Smelt gelatinbladet i mikroovn og bland med bananrøren. Bland dette forsiktig med fløten, hell i valgfri form og la stivne.
    Karamelliserte bananer
    Skjær bananen i skiver.
    Smelt sukker og sitronsaft i en stekepanne, gjerne av teflon.
    Når sukkeret er gyllenbrunt, legger du i bananskivene og steker dem raskt på begge sider. Legg alt over på en fjøl og la det kjøle ned.