Mousse med karamelliserte bananer
En dessert fra TV-programmet Dessertmesterne.
Christopher Sjuve
30 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
Bananmousse
175 g
kremfløte3 g
gelatin125 g
banan25 g
sitronsaft65 g
sukkerKaramelliserte bananer
15 g
sitronsaft60 g
sukker1 stk
bananSlik gjør du det:
Bananmousse
Bløtlegg gelatinen. Visp fløten mellomfast, ikke stiv. Mikse banan, sitronsaft og sukker til en jevn røre. Smelt gelatinbladet i mikroovn og bland med bananrøren. Bland dette forsiktig med fløten, hell i valgfri form og la stivne.
Karamelliserte bananer
Skjær bananen i skiver.
Smelt sukker og sitronsaft i en stekepanne, gjerne av teflon.
Når sukkeret er gyllenbrunt, legger du i bananskivene og steker dem raskt på begge sider. Legg alt over på en fjøl og la det kjøle ned.