Moussekake med pasjonsfrukt og lakrismandelbunn
Frisk kake som passer godt til sommersesongen!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Lakris-mandelbunn
200 g
mandler3 stk
egg200 g
sukker4 ts
Pulver av rålakrisPasjonsfruktmousse
6 stk
Gelatinblader400 g
pasjonsfruktpuré100 g
melis0.5 dl
sitronsaft300 g
Kremost med ananas-smak eller naturellsmak2.5 dl
kremfløtePasjonsfruktgelé
2 stk
Gelatinblader150 g
pasjonsfruktpuré50 g
melisDekorasjon
1 porsjon
bjørnebær1 porsjon
Spiselige gullbladerSlik gjør du det:
Fremgangsmåte mandelbunn
Begynn med mandelbunnen. Sett ovnen på 175 °C og ta fram en rund springform på 24–26 cm.
Finmal mandlene i en kjøkkenmaskin. Tilsett egg, sukker og lakrispulver og kjør maskinen litt til. Tilpass mengde lakrispulver etter smak.
Hell blandingen over i formen og stek bunnen i 20–30 minutter.
Sjekk med en kakepinne etter 20 minutter. Hvis den er tørr når du tar den ut, er bunnen ferdig.
Avkjøl bunnen helt i formen.
Fremgangsmåte pasjonsfruktmousse
I mellomtiden lager du pasjonsfruktmousse.
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med melis og sitronsaft, og gi det et oppkok.
Ta kjelen av platen, klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem oppi kjelen sammen med pasjonsfruktblandingen.
Rør til gelatinen er oppløst og avkjøl deretter helt.
Ha kremost, kremfløte og evt. vaniljefrø i en miksebolle og miks i ca. 5 min.
Tilsett den avkjølte pasjonsfruktblandingen og rør til alt er godt blandet. Miks i 5 minutter til.Hell pasjonsfruktmoussen over den avkjølte mandelbunnen i formen og sett den kaldt i minst 4 timer. I mellomtiden lager du pasjonsfruktgeléen som skal være på toppen.
Fremgangsmåte pasjonsfruktgelé
Bløtlegg gelatinbladene i kaldt vann i 5 minutter.Ha pasjonsfruktpuré i en kjele sammen med melis og gi det et oppkok.Ta kjelen av varmen, klem vannet ut av gelatinbladene og ha dem oppi sammen med pasjonsfruktpuréen. Rør til gelatinen er oppløst. Avkjøl geléblandingen helt før du heller den over den stive moussen. Sett formen kaldt i minst 1 time. Like før servering kan du dekorere kaken med for eksempel bjørnebær og evt. noen spiselige gullblader.
TIPS:Hvis du vil lage en ekstra frisk kake, kan du lage moussen av halvparten pasjonsfrukt og halvparten sitronsaft. Da trenger du ca. 20pasjonsfrukter. Jeg kjøper ferdig pasjonsfruktpuré, det er mye billigere enn å kjøpe et stort antall pasjonsfrukter på butikken.