Muffins med bringebær
Denne oppskriften på muffins gir 18 små, deilige minimuffins.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
60 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
230 g
hvetemel100 g
sukker2 ts
bakepulver0.5 ts
salt75 g
smør1 stk
egg2.5 dl
yoghurt naturell1 kopp
bringebærTopping
40 g
kakaonibs50 g
brunt sukkerSlik gjør du det:
Dette blir 18 små muffins.
Forvarm ovnen til 200 grader. Smør muffinsformene.
I en liten bolle, bland sammen kakaonibs og brunt sukker. Sett til side.
I en medium bolle, bland sammen de tørre ingrediensene (mel, sukker, bakepulver, og salt).
I en annen medium bolle, bland sammen smør, egg og yoghurt. Lag et søkk i midten av de tørre ingrediensene. Ha i de våte eggeblandingen og bland (så lite du klarer) til blandingen er jevn. Det gjør ikke noe om det er noen klumper. Rør inn bærene.
Ha skjeer med røra i muffinsformene. Dryss over litt av kakaonibsene på toppen. Sett muffinsene i ovnen og bak i 18-20 minutter, til de er hevet og gylne.
Avkjøl på rist. Vent i 10-15 minutter med å fjerne dem fra formene.