Muffins med moreller
Pass på tenna, for her er det en overraskelse midt inni!
Oppskrift av: Marit Røttingsnes Westlie
30 minutter
BakverkIngredienser
60 g
smør200 g
hvetemel2 ts
bakepulver0.5 ts
natron150 g
sukker0.5 stk
lime, saft av1 stk
stortegg1.25 dl
h-melk12 stk
morellSlik gjør du det:
Dette blir 12 muffins.
Sett stekeovnen på 200 grader og kle et muffinsbrett med papirformer.
Smelt smøret. Bland alt det tørre i en bolle. Pisk egget lett sammen før du heller det og resten av de våre ingrediensene over og rører det hele kjapt sammen. Ikker rør mer enn akkurat nødvendig. Muffinsene blir fort flate dersom det røres for mye i røren.
Fordel røren i muffinsformene og legg en morell midt i hver form.
Stek muffinsens midt i stekeovnen i 13-15 minutter. Stikk en kakepinne midt i én av muffinsens for å sjekke om de er gjennomstekte. Kakepinnen skal komme tørr ut.
Hvelv muffinsens ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist.
Be gjestene passe på tennene slik at de ikke biter hardt i morellsteinen.