Muffins med vanilje og sjokolade - helt uten gluten og melk
Saftige muffins med herlige biter av deilig mørk sjokolade og herlig vaniljesmak i bunnen. Disse er laget med kokosblomstsukker, men du kan selvfølgelig erstatte det med farin om ønskelig.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
45 minutter
BakverkIngredienser
1 dl
Soya alpro vanilje yoghurt0.5 dl
vegetabilsk melk1 ts
fiberhusk3 stk
egg2 dl
kokosblomstsukker2 ts
bakepulver100 g
Melkefri sjokolade1 dl
rapsolje3 dl
lyst glutenfritt melSlik gjør du det:
Bland soyayoghurt, soyamelk og fiberhusk i et litermål og la det stå og svelle i 5-10 minutter mens du rører sammen sukker og egg i en egen bolle. Mål opp det tørre og ha det over eggene før du rører inn melkeblandingen.Ha i sjokoladen helt til slutt.
Ha røren over i muffinsformer i brett, fyll dem maks 3/4 fulle. Sett ovnen på 225 grader og stek i ca 10 minutter. For litt grovere variant kan du erstatte 1 dl lys melmix med glutenfritt havremel.
Vil du ha enda mer sjokoladesmak? Erstatt 1 ss mel med 1 ss kakao.