Myk gulrotkake
Denne oppskriften passer til en langpanne på 30 x 20 cm.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 stk
egg3.5 dl
sukker5 dl
hvetemel4 ts
Malt kanel3 ts
natron0.5 ts
salt1.5 ts
vaniljesukker1.5 dl
olje6 dl
Gulrøtter, revetOstekrem:
200 g
kremost naturell200 g
melis1 ts
vaniljesukker1 stk
Gulrot til pyntSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett det tørre i eggedosisen vekselvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter.
Hell røren over i en bakepapirkledd langpanne og stek på nederste rille i ovnen ved 180 C i ca. 30 min.
Avkjøles på rist.
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens.
Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.