Myk gulrotkake

Myk gulrotkake

Denne oppskriften passer til en langpanne på 30 x 20 cm.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 6 stk

    egg
  • 3.5 dl

    sukker
  • 5 dl

    hvetemel
  • 4 ts

    Malt kanel
  • 3 ts

    natron
  • 0.5 ts

    salt
  • 1.5 ts

    vaniljesukker
  • 1.5 dl

    olje
  • 6 dl

    Gulrøtter, revet
  • Ostekrem:

  • 200 g

    kremost naturell
  • 200 g

    melis
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 1 stk

    Gulrot til pynt
  • Slik gjør du det:

    Visp egg og sukker til stiv eggedosis.
    Bland mel, kanel, natron, salt og vaniljesukker. Tilsett det tørre i eggedosisen vekselvis med oljen. Rør forsiktig inn gulrøtter.
    Hell røren over i en bakepapirkledd langpanne og stek på nederste rille i ovnen ved 180 C i ca. 30 min.
    Avkjøles på rist.
    Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker til det har smørbar konsistens.
    Bre ostekremen over kaken og pynt med gulrotstrimler.