Myk pepparkake
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
BakverkIngredienser
6 stk
egg6 dl
sukker9 dl
hvetemel2 ss
kanel, malt2 ss
ingefær, malt2 ss
nellik, malt2.5 ts
natron1.5 dl
olje, nøytral3 dl
rømme3 dl
tyttebærsyltetøy3 dl
rosinerSlik gjør du det:
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland sammen hvetemel, krydder og natron. Tilsett melblandingen vekselvis med olje og rømme og rør sammen til en glatt røre. Tilsett rørte tyttebær og rosiner og vend lett om. Fyll røren i godt smurte former, fordel om bunn og sider er dekket med bakepapir. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC i ca 45 min. Avkjøl kakene i formen, snu den opp ned på bakepapirkledt rist. Kaken smaker best dagen etter den er bakt. Kaken har god holdbarhet i kjøleskapet. Oppskrift: fra seer Elisabeth Eggesbø, Beitostølen (opprinnelig Sverige).