Myk sjokoladekake i langpanne
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
5 stk
egg2.5 dl
lettmelk/soyamelk4 ts
bakepulver7 dl
rårørsukker1 dl
kakao9 dl
siktetspeltGlasur
300 g
melis100 g
smør, mykt3 ss
kakao2 ts
vaniljesukker1.5 ss
kaffe, sterk1 ss
appelsinjuiceSlik gjør du det:
- kake med lavt fettinnhold. Pisk egg og sukker til eggedosis. Stopp kjøkkenmaskinen og tilsett smeltet smør og lettmelk. Bland alt det tørre., sikt opp i bakebollen. Bland til enjevn røre ved å starte stoppe maskinen med ca 4 sek mellomrom. Da unngår du at rører blir seig og luftighetene bevares, bruk ev momentknappen på maskinene. Hell røren i en smurt form med slippbelegg eller kledd med bakepapir. Stek i varm stekeovn ved 180 ºC, på nederste rille i ca 25 min. La kaken stå i stekeovnen i 4-5 min med døra på gløtte og ovnen avslått eter steking. Legg en rist over formen og snu kaken slik at bunne vender opp på risten. Trekk forsiktig av bakepapiret. Glasur lages i foodprocessor, kjør sammen til en blank glasur. Bre glasuren utover den varme kaken. Tips: Kaken kan fylles med romkrem og ferdigkjøpt glasur. Hentet fra kokeboken "Bak med spelt" av Mone Sæland, Cappelen Forlag