Myke Cookies med Bringebær, Sjokolade og Mandler!
Store, myke og saftige cookies som benytter seg av sommerens ferske bringebær, enten du kjøper dem i butikken, eller plukker dem selv i hagen! Oppskriften er nok til ca. 20 store cookies.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
350 g
hvetemel, siktet1 ts
bakepulver1 ts
natron1 ts
salt200 g
Usaltet smør (Om du bruker smør med salt kan du sløyfe saltet i oppskriften)250 g
brunt sukker75 g
Hvitt sukker2 stk
Egg, store2 ts
Vaniljeekstrakt150 g
Ferske bringebær150 g
Mørk sjokolade, grovhakket1 neve
Skivede mandlerSlik gjør du det:
Sikt sammen mel, bakepulver, natron og salt, og sett til side.
Smelt smøret og la avkjøle noen minutter.
I en stor bolle rører du sammen brunt og hvitt sukker, og pisker inn det smeltede smøret.
Pisk inn ett og ett egg, og ha så i vaniljeekstrakten.
Tilsett melblandingen og rør godt til du har en klissete jevn deig.
Bruk en stødigslikkepott og rør inn bringebær, sjokolade og mandler.
Dekk til deigen med plastfolie og sett i kjøleskapet i 30 minutter.
Bruk deigen rett fra kjøleskapet og lag emner på en stekeplate kledd med bakepapir, ca. 2 ss per emne. Sett emnene godt fra hverandre, de vil spre seg utover mens de steker.
Stek midt i ovnen på 175 grader, i 15-20 minutter, og avkjøl på rist. Kjeksene vil virke myke når du tar dem ut av ovnen, men vil fort bli fastere når de avkjøles.
Eventuelt kan du la deigen hvile i kjøleskapet over natten og steke som henvist ovenfor.