Myke hvite kakemenn

Myke hvite kakemenn

Kakemenn hører julen til. Personliggjør dem ved å bruke et morsomt kakestempel!

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

Myke hvite kakemenn

  • 80 g

    usaltet smør, romtemperert
  • 280 g

    sukker
  • 1 stk

    vaniljestang, bare frøene
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1 ts

    Vaniljeekstrakt
  • Pynt

  • Kakestempel
  • Penn med spiselig blekk (rød)
  • Slik gjør du det:

    Oppskriften gir ca. 20–25 kakemenn.
    Sett ovnen på 175 °C og gjør klar et steke brett med bakepapir.
    Ha smør, sukker og frøene fra vaniljestangen i en miksebolle og miks det lyst og luftig.
    Tilsett kremfløte og vaniljeekstrakt. (Du kan ev. bruke halvparten kremfløte og halvparten vaniljesaus for a gi kakene enda mer vaniljesmak.)
    Sikt sammen hvetemel og hjortetakksalt. Tilsett melblandingen i to eller tre omganger, og miks til deigen kommer sammen.
    Pakk deigen inn i plastfolie og trykk den litt flat. Legg den i kjøleskapet i minst 3 timer, eller helst over natten.
    Kjevle ut deigen på et lett melet arbeidsbord, til den er 3/4 cm tykk, da far du nokså fluffy kjeks. Stikk ut kakemenn med en utstikker. Legg dem utover steke brettet og sett brettet i fryseren i 10 minutter.
    Stek kjeksene på midterste rille i 8–10 minutter. Hvis du vil, kan du bruke et stempel på hver kjeks for du steker dem. Jeg kjøpte mitt i en hobbybutikk.
    Hvis du lager tynnere kjeks, holder det antagelig med 6 minutter steketid.
    Sjekk ofte for a se om de er ferdige. Avkjøl kakemennene helt for du eller barna eventuelt tegner på dem med en penn med spiselig blekk.
    Oppbevar kakemennene i en tett kakeboks, eller frys dem ned.