Myke melkefrie karameller
Karameller er jo normalt fulle av både fløte og smør og således ikke noe for hverken allergikere eller veganere. Disse derimot er helt fri for begge deler, men veldig, veldig gode!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
60 minutter
Ingredienser
Slik gjør du det:
Ha alle ingrediensene over i en tykkbunnet kjele og kok opp – jeg brukte jerngryta mi. Kok massen på cirka middels varme og rør. Den skal koke til den har fått mørk karamellfarge og en glatt overflate.
Hvor lang tid det tar, avhenger av kjelestørrelse og temperatur. Regn med at det tar mellom 20 og 40 minutter. Se på fargen og konsistensen fremfor klokka. Rør hele tiden med en tresleiv.
Kok til 120 grader, har du ikke termometer kan du dryppe en dråpe karamellmasse i kaldt vann. kan den formes til en kule er karamellmassen ferdig. For harde karameller; kok til over 120 grader.
Helles utover smurt bakeplate og drysses med salt på toppen. Skjæres i ruter før den stivner helt. Pakk bitene inn i bakepapir eller cellofan!
Ønsker du julesmak på karamellen kan du tilsette litt krydder etter ønske - smaker himmelsk!