Myke småkaker med blåbær uten egg, gluten og melk
Disse kakene er innmari gode, smaken av blåbær er ikke til å ta feil av, og de er så myke at de nesten smelter på tunga. De er laget helt uten egg, melk og gluten. Oppskriften har erstatningsprodukter som ikke finnes i alle dagligvarebutikker, men de fleste Spar og Meny har produktene inne. Se forslag til erstatninger under.
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
30 minutter
Ingredienser
1 pk
alpro go on1 stk
No egg2.5 dl
grovt glutenfritt mel med havre1 ts
bakepulver0.5 ts
natron1 ts
vaniljesukker1 dl
Farin2 dl
Frosne blåbærSlik gjør du det:
Sett ovnen på 200 grader.
Mål opp "noegg" etter anvisning på pakken og pisk det opp. Bland det godt med alpro go on, og ha så over melet og resten av det tørre. Bland godt. Ha over frosne blåbær og vend dem inn.
Erstatningsprodukter
No egg er et erstatningsprodukt du finner i de aller fleste dagligvareforretninger
Alpro Go On er en erstatning for kvarg, og kan byttes ut med feks, soyayoghurt som siles gjennom et kaffefilter eller med den fete delen i fullfett kokosmelk som smeltes forsiktig for å bli mer flytende