Neiman Marcus cookies

Neiman Marcus cookies

Cookies’ene fra Neiman Marcus skal være legendariske, så hvorfor ikke prøve å lage de hjemme?

Oppskrift av: Berit Nordgarden

Ingredienser

  • 200 g

    smør, romtemperert
  • 220 g

    sukker
  • 150 g

    muscovadosukker
  • 2 stk

    Egg, store
  • 2 ts

    Vaniljeekstrakt
  • 0.5 ts

    salt
  • 1 ts

    bakepulver
  • 1 ts

    natron
  • 250 g

    hvetemel
  • 350 g

    havremel
  • 1.5 ts

    espressopulver
  • 250 g

    sjokolade, hakket
  • 2 ss

    kakaopulver, usøtet 55%
  • Slik gjør du det:

    Rør inn smør og begge sukkertyper til jevn masse.
    Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
    Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og mel, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
    Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
    Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Ballene bør trykkes litt ned før steking.
    Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt rom mellom dem fordi de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
    Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
    Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De er fullstendig myke når de er varme, og går veldig lett i stykker hvis du prøver å løsne dem. Du må vente til de er nesten helt kalde før du løfter dem.
    Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.