
Neiman Marcus cookies
Cookies’ene fra Neiman Marcus skal være legendariske, så hvorfor ikke prøve å lage de hjemme?
Oppskrift av: Berit Nordgarden
Ingredienser
200 g
smør, romtemperert220 g
sukker150 g
muscovadosukker2 stk
Egg, store2 ts
Vaniljeekstrakt0.5 ts
salt1 ts
bakepulver1 ts
natron250 g
hvetemel350 g
havremel1.5 ts
espressopulver250 g
sjokolade, hakket2 ss
kakaopulver, usøtet 55%Slik gjør du det:
Rør inn smør og begge sukkertyper til jevn masse.
Bland inn eggene og vaniljeekstrakt.
Bland salt, bakepulver, natron, kakaopulver, espressopulver og mel, og bland det deretter inn i den våte blandingen.
Bland inn hakket sjokolade eller sjokoladechips.
Massen er nå tykk. Form små eller store baller, avhengig av om du vil ha svære kafé-cookies, eller mindre småcookies. Ballene bør trykkes litt ned før steking.
Sett dem på bakepapir på stekeplate med godt rom mellom dem fordi de siger utover. Det er nok til 20-25 digre cookies.
Cookiesene stekes midt i ovnen på 190 grader i 10-12 minutter.
Ta ut av ovnen og la bakepapiret skli forsiktig og raskt over på kakeristen. De er fullstendig myke når de er varme, og går veldig lett i stykker hvis du prøver å løsne dem. Du må vente til de er nesten helt kalde før du løfter dem.
Avkjølt er de sprø utenpå, men myke og seige inni.