Nemesis konfektkake
Du er fire enkle steg unna en utenomjordisk smaksopplevelse som kan nytes til alle anledninger. Passer utmerket alene, med is eller sorbé.
Jeanette Lauritzen
60 minutter
KakeIngredienser
8 porsjoner
Slik gjør du det:
8 personer +
Vi deler oppskriften inn i tre hoveddeler: 1. eggedosis, 2. sukkerlake, 3. sjokolade med smør.
1. Eggedosis: 10 egg, 198 gram sukker.
2. Sukkerlake: 400 gram sukker, 200 ml. vann.
3. Sjokolade med smør: 670 gram dronningsjokolade, 550 gram smør.
Fremgangsmåte
Steg 1: Pisk eggedosis (1). Skal være lett og luftig.
Steg 2: Varm opp sukkerlaken (2) i en kjele eller en sautépanne og smelt sjokoladen og smøret (3) i sukkerlaken. Det er viktig at du smelter suksessivt – litt og litt til hele mengden er smeltet sammen.
Steg 3: Vend sukkerlakeblandingen (2 og 3) relativt forsiktig inn i den luftige eggedosisen (1) med en slikkepott eller liknende. Blandingen bestående av del 1, 2 og 3 skal når den er ferdig være mørkebrun.
Steg 4: Stekes i ovnen i form i 40 minutter på 160 grader celcius. Bruk gjerne smurt bakepapir i formen, da denne kaken kan være en utfordring å få ut.
Merk: Når kaken kommer ut av ovnen vil den ha en tynn skorpe, og under skorpen vil det være en myk og klissette konsistens – det er helt normalt. Den skal ikke tas ut av formen før den er avkjølt. Avkjøles optimalt over natten, men det kan selvfølgelig vurderes. Et par timer bør i alle fall påregnes.
Ferdig.