New York cheesecake
Klassisk, amerikansk ostekake bakt i ovnen.
Oppskrift av: Fredrik Solbakk Andersen
Ingredienser
Kjeksbunn:
200 g
Digestive-kjeks70 g
meierismør0.5 ts
kanel0.5 stk
saltOstefyll:
300 g
kremost naturell85 g
sukker1 ss
mel1 stk
egg100 g
SæterrømmeFrøene til en halv vaniljestang
Rømmetopping:
150 g
creme fraiche50 g
melisFrøene til en halv vaniljestang
Slik gjør du det:
Kjeksbunn:Knus kjeksene ved å ha dem i en plastpose, og slå de til smuler med en kjevle. Det skal se ut som sand. Tilsett salt og kanel. Smelt smøret, og bland med kjeksen.
Fordel kjeksbunnen over en 15 cm springform kledd med bakepapir, og stek på 180 grader i 10 minutter.
Ostefyll:Ha kremost og miks det i en kjøkkenmaskin i 2 minutter på lav hastighet. Etter 2 min har du i sukkeret litt og litt.
Ha i mel og kjør på lav hastighet i 1 min, tilsett så frøene fra vaniljestangen. Visp sammen egget, og ha det i gradvis mens du visper på lav hastighet.
Tilsett rømmen, og vend denne forsiktig inn.
Ha røren over i springformen, og stek på 200 grader i 10 min, skru ned temperaturen til 100 grader og stek i 25 min til. Etter 25 min skrur du av ovnen og lukker opp døren. Der lar du den stå til den er kald.
Rømmetopping:Rør sammen alt, og ha oven den avkjølte ostekaken. Sett så i kjøleskapet i 4 timer, eller over natten. Ta ostekaken ut av formen, og ta av bakepapiret.
Server gjerne med jordbær!