Nøttekake med bringebærmousse

Nøttekake med bringebærmousse

Dette er en drøm av en kake...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 150 g

    Hasselnøtter eller mandler
  • 150 g

    melis
  • 4 stk

    Eggehviter
  • Bringebærmousse

  • 350 g

    bringebær
  • 100 g

    sukker
  • 5 pl

    gelatin
  • 4 dl

    fløte
  • 3 ss

    sitronsaft
  • Slik gjør du det:

    Mal nøttene. Bland med melis
    Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek ved 160° i 30–35 min. Avkjøl i formen.
    Mousse: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kjør bringebær og sukker i en kjøkkenmaskin i ca. 2 minutter. Sil pureen for å få bort frøene.
    Pisk fløten til krem og bland den med bringebærpureen.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og rør den ut i 4 ss kokende vann. Rør til gelatinen løser seg opp. Bland den oppløste gelatinen i bringebærkremen. La den stå i kjøleskap i 30 min. Bre den over nøttebunnen og sett kjølig i 3–4 timer til moussen er stiv.
    Pynt kaken med for eksempel friske bær, sjokolade og en rose fra hagen. Server gjerne med en bærsaus.