Nøttekake med bringebærmousse
Dette er en drøm av en kake...
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Mal nøttene. Bland med melis
Stivpisk eggehvitene og skjær dem forsiktig inn. Hell røren i en kakeform med bakepapir i bunnen. Stek ved 160° i 30–35 min. Avkjøl i formen.
Mousse: Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Kjør bringebær og sukker i en kjøkkenmaskin i ca. 2 minutter. Sil pureen for å få bort frøene.
Pisk fløten til krem og bland den med bringebærpureen.
Klem vannet ut av gelatinplatene og rør den ut i 4 ss kokende vann. Rør til gelatinen løser seg opp. Bland den oppløste gelatinen i bringebærkremen. La den stå i kjøleskap i 30 min. Bre den over nøttebunnen og sett kjølig i 3–4 timer til moussen er stiv.
Pynt kaken med for eksempel friske bær, sjokolade og en rose fra hagen. Server gjerne med en bærsaus.