Nydelig nektarinpai med hint av vanilje
Nydelig fargerik, søt og syrlig. Denne nektarinpaien er en skikkelig sjarmør, med gylden skorpe og fruktig fyll! Dessuten er den enklere å lage enn du tror, her trenger nemlig ikke paideigen å avkjøles før steking. Ikke begeistret for nektariner? Bruk gjerne rabarbra! Oppskriften er nok til en stor pai laget i paiform på 22 cm.
Oppskrift av: Marie H. Roald
Ingredienser
Paideig
375 g
hvetemel200 g
Hvitt sukker1 ts
bakepulver0.25 ts
salt225 g
smør, usaltet og kaldt2 stk
Egg, småNektarinfyll
6 stk
Nektariner100 g
Hvitt sukker4 ts
Maisstivelse1 ts
kanel1 ts
Vaniljeekstrakt eller ekte vaniljepulver1 dl
Sitronsaft (saften av 1 stor sitron)Slik gjør du det:
Deig
Forvarm ovnen til 190 grader.
I en stor bolle visper du sammen mel, sukker, bakepulver og salt. Kutt smøret i biter og jobb inn smøret med hendene til du får en smuldrete deig. Bland inn eggene.
Del deigen i to og trykk ut halvparten i en paiform, eller en annen ildfast form på 22 cm.
Forstek i 10 minutter og la stå på kjøkkenbenken mens du lager fyllet.
Fyll
I en annen stor bolle visper du sammen sukker, maisstivelse, kanel, vaniljeekstrakt og sitronsaft.
Kutt opp nektarinene i skiver og vend i sukkerblandingen.
Legg fyllet over paibunnen og hell over den ekstra saften som blir igjen i bollen. Det kan se ut som mye væske, men fyllet vil tykne under steking og bli fastere ved avkjøling.
Fordel den andre halvparten av deigen i klumper over toppen av fyllet.
Stek på 190 grader i 45-50 minutter, eller til fyllet bobler og deigen er gylden.
Avkjøl i formen, og servér.
Oppbevares i kjøleskap.