
Oak Tree Cottage Lemon Slice
Dette er en australsk sitronpai som smaker herlig. Server med krem eller kanskje litt is.
Christopher Sjuve
90 minutter
DessertIngredienser
Paibunn
125 g
hvetemel, siktet90 g
sukker75 g
kaldtsmøri små biter3 ss
sitronsaft2 ts
sitronskall, revetFyll
2 stk
egg100 g
sukker0.75 dl
sitronsaft2 ss
hvetemel, siktet1 ss
melisSlik gjør du det:
Springform eller paiform, 22 cm i diameter. I stekeovnen: 180°C, 20 minutter på nederste rille. Ha mel og sukker i bollen til en foodprocessor. Tilsett smørbitene, sitronsaften og skallet. La maskinen gå til alt har samlet seg og du har fått en passe fast deig. Klem deigen ut i formen, godt oppover kanten. Stek paiskallet på 180°C, i 20 minutter på nederste rille. Fyll: Visp egg og sukker til eggedosis. Vend inn sitronsaften og melet. Hell blandingen over i paibunnen og stek paien til sitronkremen har satt seg og er ferdig. I stekeovnen: 180°C i 15 minutter og 150°C i ca. 30 minutter. Avkjøl paien og dryss på melis før servering. Paien serveres gjerne med pisket krem.