OL-boller med mozzarellaost og skinke
Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
BakverkIngredienser
4 ss
olivenolje7 dl
lunkent vann/melk1 stk
egg100 g
gjær1 ts
salt0.5 ts
sukkerFyll
1 stk
løk1 fedd
hvitløk2 ss
olje5 ss
tomatpuré1 ts
oregano, tørket4 stk
mozzarellaSlik gjør du det:
Bland olje i fingervarmt vann/melk. Rør fersk gjær ut i litt av væsken, tilsett resten av væsken, egg, salt, sukker og mel. Tørrgjær tilsettes sammen med melet. Elt sammen til en smidig deig. Dekk bakebollen med plast og sett deigen til heving 30- 40 min, til dobbel størrelse. Mens deigen heves, lag fyllet. Surr finhakket løk og hvitløk i pannen til det er mykt. Tilsett tomatpuré, chilisaus og krydder og la sausen trekke i 10 -15 min. Smak til med salt og pepper og ev mer krydder. Skjær skinke i terninger og rør inn i tomatsausen. Ta deigen ut på et melet bakebord og del den i to. Kjevle hver del ut til avlange leiver og bre utover tomatsausen. Legg på skiver av mozzarellaost. Rull sammen fra langsiden og skjær i skiver og sett på bakepapirkledt stekebrett. Dekk med et klede og la bollene etterheve i ca. 30 min. Pensle med egg og dryss med revet ost og stek i varm stekeovn 225 ºC i ca 15 min, på midterste rille.