Oliventerte
Christopher Sjuve
120 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
150 g
smør ellermargarin3 dl
hvetemel2 ss
vann3 stk
egg3 dl
sæterrømme6 fedd
finhakkethvitløk1 ts
saltSlik gjør du det:
Smuldre sammen smør/margarin og mel. Elt inn vann til en smidig deig. Pakk deigen inn i plast og legg kjølig i 1 time. Trykk deigen ut i en paiform. Prikk deigen godt med en gaffel og stek den på ved 250° C i ca. 10 minutter. Visp eggene lett i en bolle og tilsett tint spinat og resten av ingrediensene, utenom oliven. Bruker du frisk spinat må den vaskes, renses og kokes i 2-3 minutter. Hell fyllet over i det forstekte paiskallet. Legg oliven i til slutt og stek paien ved 220° C i ca. 15 minutter. Serveres lunken sammen med skiver av spekeskinke.