Oppskrift på Oreokjeks
Slik lager du verdens beste kjeks
Oppskrift av: Øyvind Lie
30 minutter
KakeIngredienser
Kjeks
230 g
smør470 ml
sukker320 ml
kakao350 ml
hvetemel2 stk
Storeegg0.25 ts
salt1 ts
vaniljeessensFyll
115 g
smør120 ml
delfiafett700 ml
melis1 ts
vaniljeessensSlik gjør du det:
Kjeks
Bland kakao, mel og salt i en bolle. I en annen bolle rører du smør og sukker hvitt med mikseren. Bland i ett og ett egg og vaniljeessens.
Bland i det tørre med mikseren. Kjør så lenge at det akkurat blander seg. Bruk en slikkepott til å blande inn restene i bunn av bollen.
Del deigen i to. Legg deigen mellom to bakepapir, stødd med mel. Kjevle begge deigene ut til ca 6mm tykkelse. Behold bakepapiret på og legg dem i kjøleskapet i minimum en time. (deigen kan ligge i flere dager).
Forvarm ovnen til 180 C
Bruk en rund form, ca 5cm i diameter, og stans ut 64 sikler. Det som blir til overs kjevler du ut på nytt. Plasser kjeksen med ca 5 cm mellomrom på et nytt bakepapir. Avkjøl kjeksen i 20 min eller sett på kald stekeplate før steking.
Stek i ca 15 min. Følg nøye med, det er vanskelig å se at kjeksene brenner seg. Når de begynner å bli litt mørkere i kanten er de ferdige. De skal bli mørke brune, ikke svarte.
Avkjøl på rist.
Fyll
Smelt Delfiafettet på svak varme. Bruk mikseren og lag en kremete blanding av smør og det smeltede delfiafettet. Bland inn melis og vaniljeessens.
Legg opp halvparten av kjeksene, med undersiden opp og smør på en spiseskje med fyll. Legg på lokket.