Oreo-ostekake
Vidunderlig ostekake med Oreokjeks, bringebær og nøttebunn.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Nøttebunn
4 stk
Eggehviter150 g
melis150 g
Hasselnøtter eller mandlerOreofyll
4 pl
gelatin0.5 dl
vann, kokende200 g
kremost naturell2 dl
creme fraiche1 ts
vaniljesukker100 g
melis3 dl
kremfløte1.5 pk
Oreokjeks1 pk
bringebærSlik gjør du det:
Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 3 minutter.
Rør sammen kremost, creme fraiche, vaniljesukker og melis til en klumpfri røre. Visp fløten stiv og bland den med ostekremen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann.
Hell gelatinen i en tynn stråle i ostekrem-blandingen mens du rører forsiktig. Knus Oreokjeks og bland den inn i kremen.
Dekk bunnen med bringebær og bre ostekremen over. Sett kjølig 2-3 timer. Pynt kaken med kjeks rett før servering.
Tips: Hvis kjeksen blir liggende på kaken for lenge, blir kjeksen myk.