Oreo-ostekake

Oreo-ostekake

Vidunderlig ostekake med Oreokjeks, bringebær og nøttebunn.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Nøttebunn

  • 4 stk

    Eggehviter
  • 150 g

    melis
  • 150 g

    Hasselnøtter eller mandler
  • Oreofyll

  • 4 pl

    gelatin
  • 0.5 dl

    vann, kokende
  • 200 g

    kremost naturell
  • 2 dl

    creme fraiche
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 100 g

    melis
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1.5 pk

    Oreokjeks
  • 1 pk

    bringebær
  • Slik gjør du det:

    Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter. Fyll røren i en form, 24 cm i diameter, og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. Avkjøl bunnen.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann, ca. 3 minutter.
    Rør sammen kremost, creme fraiche, vaniljesukker og melis til en klumpfri røre. Visp fløten stiv og bland den med ostekremen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i 0,5 dl kokende vann.
    Hell gelatinen i en tynn stråle i ostekrem-blandingen mens du rører forsiktig. Knus Oreokjeks og bland den inn i kremen.
    Dekk bunnen med bringebær og bre ostekremen over. Sett kjølig 2-3 timer. Pynt kaken med kjeks rett før servering.
    Tips: Hvis kjeksen blir liggende på kaken for lenge, blir kjeksen myk.