Oreokake uten gluten og melk
Oreokake har lenge stått på ønskelista mi, men motivasjonen for å gå løs på et kakeprosjekt som krever at jeg først baker en haug med kjeks, før jeg knuser dem, har helt ærlig talt vært litt for demotiverende til at jeg har giddet, men da jeg endelig gadd, angret jeg absolutt ikke. For denne, den er knallgod!
Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
Ingredienser
Bunn
300 g
Gluten- og melkefrie Oreokjeks med fyll80 g
Smøremyk rapskokosOstekrem
1.5 stk
boks kokoskrem*1 beger
Tofutti Creamy Smooth soya smøreost300 g
melis150 g
Gluten- og melkefrie Oreokjeks med fyllSjokoladekrem
100 g
melkefri mørk sjokolade100 g
kokosmelk2 ss
Kokoskrem*Pynt
100 g
melkefri mørk sjokoladeSlik gjør du det:
*Kokoskrem er den harde delen av kokosmelka i fullfettutgaver. Den tynne rennende delen er kokosmelk
Bunn
Kjeks finner du oppskrift på her
Kjør kjeks med fyll til smuler i en blender, og tilsett smeltet rapskokos. Sett en springformkant på et kakefat, og klem massen jevnt utover. Sett kaldt.
Ostekrem
Pisk kokoskrem*, siktet melis og smøreost sammen i en bolle, og bre halvparten over kaken. Fordel kjeks i biter i kremen og sett kjørlig.
Sjokoladekrem
Kok opp kokosmelk, ta kjelen av varmen og tilsett sjokolade i biter, rør rundt og avkjøl i kaldt vannbad. Pisk inn kokoskrem* når blandingen er helt kald. Bre forsiktig over kaken og avkjøl igjen.
Topp kaken med den siste delen av ostekrem, og hakket kokesjokolade eller biter av kjeks med fyll. Sett kaken kaldt. Kaken er minst like god dagen etter!