Oreokake
Av kjeks har du kommet, til kake skal du bli.
Oppskrift av: Christopher Sjuve
120 minutter
KakeIngredienser
150 g
mel150 g
sukker75 g
kakao2 ts
bakepulver1 ts
salt2 stk
egg2.5 dl
melk2 ts
vaniljesukker2 pk
Oreo-kjeksSjokoladetrekk
150 g
smør1 dl
kakao4 ss
melis1 dl
melkFyll
2 dl
kremfløte3 ss
melisSlik gjør du det:
Forvarm ovnen til 180 grader.Gjør klar to springformer med bakepapir i bunnen.Gjør klar kjeksen ved å ta fra hverandre den ene siden på alle kjeksene. Legg kjekshalvdelene med fyllet utover bunnen av formene med bakepapir. Legg resten til side.Rør sammen sukker, mel, kakaopulver, bakepulver, vaniljesukker og salt i en bolle. Ha i egg, melk og olje og rør til det blir en jevn blanding.Fordel røren mellom de to formene med kjeksen. og spre røren utover. Stek dem i ovnen i 30 minutter.Avkjøl på rist. Fjerne bakepapiret
Sjokoladetrekk
Smelt smøret og rør inn kakaopulver og melis. Ha i litt melk og rør rundt. Avkjøl til den blir stiv nok til å smøres på kakene (som også må være kalle, eller blir det for tyntflytende).Nå sjokoladetrekket er smurt på kan du gjøre resten.
Fyll
Pisk kremen sammen med melisen. Hakk resten av kjeksen (de halvdelene uten fyll). Vend dem inn i kremen.Legg en av de to kakeformene i bunnen. Ha på halvparten av kremen. Legg den andre kakedelen på toppen og har resten av kremen øverst.