Oreokake

Oreokake

Dette er en svært populær kake for store og små.

Oppskrift av: Tove Holter

Ingredienser

Bunnen:

  • 200 g

    Knuste oreokjeks (uten fyll)
  • 50 g

    Revet mørk sjokolade (70 %)
  • 0.5 pose

    Toro sjokolademousse (lys type). Følg anvisning på pakken.
  • 1.5 dl

    lettmelk
  • Ostekrem:

  • 150 g

    Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)
  • 100 g

    melis
  • 1 ts

    vaniljesukker
  • 1.5 dl

    Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)
  • 120 g

    Oreo i biter (med fyll)
  • Sjokolademousse:

  • 0.5 pk

    Tori sjokolademousse (resten av pakken)
  • 1.5 dl

    lettmelk
  • 100 g

    Oreo i biter (med fyll)
  • Slik gjør du det:

    Kakeformen som er brukt her er en ring på 20 cm i diameter satt på et kakefat. For gjerne ringen før du begynner, da er du sikra hvis kaken skulle bli høyere enn formen.
    Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som denne.
    Lag sjokolademoussen først av39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Pulveriser kjeksen med stavmikseren, og bland deretter kjeks og sjokolade med moussen.
    Sett kakeformringen på et kakefat og hell denne blandingen i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens du lager ostekremen.
    Mascarpone, melis og vaniljesukker piskes først. Pisk deretter Condito Whippingen stiv, for så å blande osteblandingen og kremen/whippingen. Rør så inn bitene med Oreo forsiktig.
    Fordel ostekremen oppå bunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.
    Lag moussen og fordel den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i påvente av toppingen.
    Etter påfyll av moussenblir formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.
    Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)
    Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holderfasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.