Oreokake
Dette er en svært populær kake for store og små.
Oppskrift av: Tove Holter
Ingredienser
Bunnen:
200 g
Knuste oreokjeks (uten fyll)50 g
Revet mørk sjokolade (70 %)0.5 pose
Toro sjokolademousse (lys type). Følg anvisning på pakken.1.5 dl
lettmelkOstekrem:
150 g
Mascarpone (du kan også bruke Philadelphia eller Tine kremost naturell)100 g
melis1 ts
vaniljesukker1.5 dl
Condito Whipping (vegetabilsk) (du kan også bruke kremfløte)120 g
Oreo i biter (med fyll)Sjokolademousse:
0.5 pk
Tori sjokolademousse (resten av pakken)1.5 dl
lettmelk100 g
Oreo i biter (med fyll)Slik gjør du det:
Kakeformen som er brukt her er en ring på 20 cm i diameter satt på et kakefat. For gjerne ringen før du begynner, da er du sikra hvis kaken skulle bli høyere enn formen.
Du kan selvfølgelig lage kaken i en større form, men da har du valget mellom en lavere kake eller å justere ingrediensene slik at du får en like høy kake som denne.
Lag sjokolademoussen først av39 gr pulver sammen med 1 1/2 dl lettmelk. Pulveriser kjeksen med stavmikseren, og bland deretter kjeks og sjokolade med moussen.
Sett kakeformringen på et kakefat og hell denne blandingen i bunnen av «kakeformen», for deretter å sette det kaldt mens du lager ostekremen.
Mascarpone, melis og vaniljesukker piskes først. Pisk deretter Condito Whippingen stiv, for så å blande osteblandingen og kremen/whippingen. Rør så inn bitene med Oreo forsiktig.
Fordel ostekremen oppå bunnen og sett formen tilbake i kjøleskapet.
Lag moussen og fordel den oppå ostekremen, for deretter å putte bitene av Oreo i moussen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet i påvente av toppingen.
Etter påfyll av moussenblir formen fylt opp helt til randen, men det er alltids litt plass igjen på toppen, både i kakeformer og i mager :) Spesielt til noe godt.
Stivpisk Whipping med sukkeret. Fordel oppå kaken og pynt med Oreo. Hele eller biter, små eller store… Du bestemmer :)
Jeg bruker Condito Whipping fordi den er hvitere enn kremfløten, og fordi jeg synes den holderfasongen (hvis man kan si at en krem har fasong) bedre.