Oreokake
Vi blir aldri lei av denne populære kaken!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Slik gjør du det:
Finhakk kjeksen for hånd eller legg kjeksen i en pose og knus den med en sleiv. Ha den knuste kjeksen i en bolle.
Smelt smøret og hell det over den knuste kjeksen. Sett en kakering, 24 cm på et fat. Trykk kjeksblandingen godt ned på fatet og inntil kakeringen. Sett kjølig mens du lager ostekremen.
Bland kremost med melis og rør godt til en fin krem. Pisk kremfløten stiv og vend forsiktig inn osteblandingen. Bre ²/³ av ostekremen på bunnen.
Grovhakk Oreo-kjeks og stikk ned i ostekremen. Sett kjølig i ca. 30 min. Lag sjokolademousse etter anvisningen på pakken.
Smør sjokolademoussen forsiktig over ostekremen. Stikk grovhakkede kjeks ned i moussen. Sett kaken i kjøleskapet i ca. 30 min.
Fordel resten av ostekremen over sjokolademoussen. Ha over biter med grovhakkede kjeks til pynt. Settes i kjøleskap minst en time.
Tips: Denne kaken kan med fordel bakes dagen før den skal serveres.