Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær

Deilig ostekake med bringebær som passer utmerket som dessert!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 10 stk

    Kjeks med skogsbærsmak (Skogsbærdrøm)
  • 100 g

    smør
  • Fyll

  • 4 pl

    gelatin
  • 200 g

    kremost
  • 3 stk

    egg
  • 1.5 dl

    sukker
  • 1 ss

    vaniljesukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • 2 dl

    Bringebær, rørt sammen til
  • Pynt

  • ekstra bringebærsyltetøy
  • hele bringebær
  • opera mints
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakefom med bakepapir (bruk springform som er 20 cm i diameter eller 6-8 porsjonsformer). Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
    Legg gelatinplatene i kaldt vann til de blir myke, ca. 3 minutter.
    Pisk sammen ost, eggeplommer, sukker og vaniljesukker.
    Pisk eggehvitene stive og fløten til krem i forskjellige boller. Vend inn rørte bringebær i kremen og bland forsiktig inn ostekrem og stivpiskede eggehviter.
    Klem vannet ut av gelatinplatene og rør ut i 1/4 dl kokende vann til gelatinplatene løses opp. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt. Fordel ostekremen over kjeksbunnen og sett kaldt i 4 timer eller natten over.
    Pynt kaken md bringebær og Opera mints.
    Server gjerne ekstra bringebærsyltetøy til kaken.
    TIPS: I stedet for bringebærsyltetøy, kan du bruke bringebærcoulis (bringebærpure). Det lager du ved å kjøre bringebær i en hurtigmikser med litt sukker (smak deg til) og sil av frøene. Da får du en deilig og frisk bærpure som passer til ostekaker, is og andre typer desserter.