Ostekake med bringebær
Klassisk ostekake det er umulig å ikke like.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
225 g
Søt kjeks100 g
smørFYLL
200 g
hvit sjokolade2 dl
fløte200 g
kremost naturell2 dl
bringebærsyltetøy3 dl
bringebærPYNT
Ekstra bringebær
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Bland smulene med smeltet smør og trykk det ut i bunnen på en kakeform.
La bunnen stå kjølig mens fyllet lages.
Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad. Pisk fløten til krem og rør osten til glatt konsistens. Bland forsiktig sammen krem, ost og sjokolade. Vend inn bringebær.
Fordel halvparten av fyllet på bunnen. Smør utover syltetøy og fordel resten av ostefyllet forsiktig over syltetøyet.
La kaken stå kjølig til den har stivnet, ca. 4 timer.
Pynt med friske bringebær og mynteblad.