Ostekake med bringebær

Ostekake med bringebær

Klassisk ostekake det er umulig å ikke like.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

225 g

Søt kjeks

100 g

smør

FYLL

2 dl

fløte

PYNT

Ekstra bringebær

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en kjøkkenmaskin. Bland smulene med smeltet smør og trykk det ut i bunnen på en kakeform.
La bunnen stå kjølig mens fyllet lages.
Grovhakk sjokoladen og smelt over vannbad. Pisk fløten til krem og rør osten til glatt konsistens. Bland forsiktig sammen krem, ost og sjokolade. Vend inn bringebær.
Fordel halvparten av fyllet på bunnen. Smør utover syltetøy og fordel resten av ostefyllet forsiktig over syltetøyet.
La kaken stå kjølig til den har stivnet, ca. 4 timer.
Pynt med friske bringebær og mynteblad.