Ostekake med brownie, peanøtt og sjokolade
Dette er en ostekake som du baker i ovnen.
Christopher Sjuve
90 minutter
KakeIngredienser
4 porsjoner
Brownie
1 stk
egg100 g
smør60 g
sjokolade, minst 70%30 g
hvetemelOstemasse
300 g
kremost2 stk
egg70 g
brunt sukker1.5 dl
kremfløte0.5 stk
vaniljestang100 g
peanøttsmør100 g
kokesjokolade, mørkSlik gjør du det:
Brownie
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Smelt smør og sjokolade i en gryte på lav varme eller i microbølgeovn. Tilsett smeltet sjokolade og smør i eggedosisen og bland. Vend til slutt hvetemelet forsiktig inn i blandingen med en slikkepott.
Hell røren i en 15-20 cm springform kledd med bakepapir i bunnen.
Stek brownien på 170 grader i ca 25 minutter. La den avkjøles.
Ostemasse
Visp kremost glatt og luftig med en elektrisk mikser. Visp inn eggene, ett av gangen. Tilsett videre fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen og visp alt godt sammen.
Fordel massen likt mellom to boller.
Tilsett og bland inn peanøttsmør i den ene massen, og smeltet Dronningsjokolade i den andre.
Hell sjokoladeostemassen over den avkjølte brownien i springformen. Hell så peanøttostemassen forsiktig på toppen og jevne ut.
Stek kaken på 150 grader i ca en time. Den er ferdig når kaken er fast i kantene men fortsatt gynger litt i midten. La kaken avkjøles før den settes i kjøleskap over natten. Dekorer for eksempel med bær og sjokolade.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse av Sindre Hia.