Ostekake med gelelokk

Ostekake med gelelokk

Enkel ostekake laget med gele i fyllet og på toppen

Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
120 minutter
Dessert

Ingredienser

6 porsjoner

  • 250 g

    Digestive
  • 100 g

    smør, mykt
  • 250 gl

    kremost naturell
  • 75 g

    melis
  • 2.5 dl

    vann
  • 2 ss

    sitronsaft
  • 0.5 stk

    sitron, revet skall
  • 3 dl

    kremfløte
  • 1 pk

    sitrongelé
  • Slik gjør du det:

    Topping: 1 pakke jordbærgele 2.5 dl vann
    Jordbær
    1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
    2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
    3. Pisk sammen kremost (for eksempel Philadelphia), melis og sitornsaft + skall.
    4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
    5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
    6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
    7. Når kremen har stivnet - kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
    8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.