Ostekake med gelelokk
Enkel ostekake laget med gele i fyllet og på toppen
Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
120 minutter
DessertIngredienser
6 porsjoner
250 g
Digestive100 g
smør, mykt250 gl
kremost naturell75 g
melis2.5 dl
vann2 ss
sitronsaft0.5 stk
sitron, revet skall3 dl
kremfløte1 pk
sitrongeléSlik gjør du det:
Topping: 1 pakke jordbærgele 2.5 dl vann
Jordbær
1. Knus kjeks i en foodprocessor eller i en pose med en kjevle. Tilsett smeltet smør og klem godt ut i en 24-25 cm springform. Settes i kjøleskap.
2. Kok opp 2.5 dl vann og rør ut sitrongeleen. Avkjøles.
3. Pisk sammen kremost (for eksempel Philadelphia), melis og sitornsaft + skall.
4. Pisk kremfløte til slapp krem og bland med kremosten.
5. Rør sammen de to kremene og tilsett avkjølt gele (den må ikke være varm, men ha romtemperatur).
6. Hell blandingen i springformen og sett i kjøleskap.
7. Når kremen har stivnet - kok opp 2.5 dl vann og rør ut jordbærgeleen. Avkjøl.
8. Skjær små hakk i jordbærene, del dem, og legg på kaken. Hell på HELT avkjølt jordbærgele. Settes i kjøleskap igjen til den har stivnet.