Ostekake med karamellsaus
Himmelsk god ostekake med kremost, mascarponeost og vidunderlig, hjemmelaget karamellsaus!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
130 g
Digestive80 g
smørFyll
300 g
kremost naturell300 g
mascarponeost150 g
melis2 ts
vaniljesukker1.5 dl
kremfløteKaramellsaus
200 g
sukker4 ss
vann2 ss
smør2 dl
kremfløtePynt
Toffifee (karamellsjokolade)
Slik gjør du det:
Knus kjeksen i hurtigmikser. Smelt smør og bland inn i kjeksen. Dekk bunnen i en kakeform (ca 20 cm i diameter) med bakepapir. Fordel kjeksen over bunnen og klem godt ned til en jevn kakebunn.
Pisk ost, melis og vaniljesukker i en food processor til en glatt røre. Bland inn fløten og hell osteblandingen over kjeksbunnen. La stå natten over i kjøleskap.
Karamellsaus: Smelt sukker over middels varme. La sukkeret ligge helt stille til det har smeltet, beveg kasserollen forsiktig underveis så det ikke brenner seg. Ikke rør da sukkeret lett krystalliserer seg. Når sukkeret har smeltet, rør forsiktig, men konstant til du har mørk karamell.
Varm fløten mens sukkeret smelter.
Delsmøret i terninger og bland det inn i karamellen. Hell i den varme fløten, og rør mens sausen småkoker i 3 minutter.
La karamellsausen avkjøles før den helles over ostekaken rett før servering. Pynt gjerne med Toffiffee.
TIPS: Tilsetter du brunt sukker i karamellsausen i stedet for vanlig sukker, blir sausen mer fyldig og kraftigere på smak.