Ostekake med limemarinerte jordbær

Ostekake med limemarinerte jordbær

Denne kaken er noe av det friskeste og lekreste du kan lage.

Oppskrift av: Siv-G. Romsdal

Ingredienser

Kjeksbunn:

150 g

Digestivekjeks

40 g

sukker

90 g

Smeltet smør

0.5 ts

bakepulver

Ostekrem:

300 g

Philadelphiaost

60 g

sukker

Revet skall fra en lime

1.5 dl

fløte

0.5 ts

Vaniljefrø eller 1 ts vaniljesukker

Limemarinerte jordbær:

1 stk

Kurv med gode, norske jordbær

Saft og skall fra en lime

Noen ss sukker, smak deg frem

Slik gjør du det:

Forvarm stekovnen til 180 grader. Knus kjeksen til fine smuler i en kjøkkenmaskin med knivblad, eller bruk en kjevle, kasserolle e.l til å knuse kjeksen. Hell smulene i en bolle og tilsett sukker, smør, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Rør sammen til alt er godt blandet, fordel så smulene på et bakepapirkledt stekebrett og stek midt i oven i 10 minutter.   La kjekssmulene avkjøle helt før ca 1 ss fordeles i bunnen av hvert glass.
Ostekrem: I denne ostekremen har jeg brukt lime som smaker så himla godt sammen med jordbær. Etter å ha laget utallige versjoner av slike ostekaker på glass har jeg erfart at når man bruker lime i kakene og de står en dag før de spises, kan limesaften i kremen gjøre at kakene smaker en liten anelse bittert. Om ikke kakene skal spises samme dagen som de lages, kan det derfor være lurt å bytte ut limesaft og skall med sitron.
Bland sammen sukker og limeskall. Kna med fingrene til sukkeret er velduftende og godt blandet med limeskallet. Vispsammen philadelphiaost og limesukker i en hurtigmikser/miksmaster, tilsett vaniljefrø/sukker og limesaften. Tilsett så kald fløte, litt og litt om gangen og visp til du får en luftig og tykk krem.   Dersom du bruker kjøleskapskald ost vil ostekremen få godt hold og bli ganske stiv. Den vil da være lett å fylle i en sprøytepose og sprøyte opp i porsjonsglassene.   Fyll glassene litt under halvfulle med krem, dryss over et nytt lag med kjekssmuler, legg over et lag med limemarinerte jordbær, fyll så over nok et lag med ostekrem og topp med jordbær.   Kakene kan spises med det samme, eller oppbevares noen dager i kjøleskap.

Limemarinerte jordbær

Rens jordbærene og del dem opp i mindre biter. Ha bitene i en bolle og bland sammenmed lime saft, limeskall og sukker. La blandinge stå en stund og godgjøre seg.   Det blir en del bærsaft når jordbærene har marinert en stund, denne smaker nydelig, men det bør helst ikke være så veldig mye saft med bærene i ostekakene, den setter farge på den hvite ostekremen.