Ostekake med nøttetopping

Ostekake med nøttetopping

Deilig nøttevri på en glutenfri ostekake...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

  • 250 g

    Glutenfrie kjeks
  • 100 g

    smør
  • 1 pk

    sitrongelé
  • 2.5 dl

    vann
  • 200 g

    kremost
  • 3 dl

    fløte
  • 3 dl

    creme fraiche
  • 100 g

    melis
  • Nøttetopping

  • 4 dl

    Nøtteblanding (mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter)
  • 1 dl

    Akasiehonning
  • 4 ss

    vann
  • 1 klype

    flaksalt
  • Slik gjør du det:

    Knus kjeksen i en hurtig­mikser. Smelt smør og bland det med kjekssmulene.
    Trykk kjeksblandingen ut i porsjonsformer.
    Kok opp vann og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
    Pisk sammen kremost, fløte, crème fraîche og melis til en klumpfri krem.
    Hell sitrongeleen i en tynn stråle i ostekremen. Bland godt.
    Fordel kremen over kjeks­bunnene i porsjonsformene.
    Sett kjølig i 3–4 timer eller natten over.
    Nøttetopping: Rist nøttene i en tørr panne, skru ned varmen og tilsett honning og vann.
    Bland alt sammen og dryss på litt havsalt.
    Fordel nøtteblandingen over porsjonskakene ved servering.