Ostekake med nøttetopping

Ostekake med nøttetopping

Deilig nøttevri på en glutenfri ostekake...

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

250 g

Glutenfrie kjeks

100 g

smør

2.5 dl

vann

200 g

kremost

3 dl

fløte

100 g

melis

Nøttetopping

4 dl

Nøtteblanding (mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter)

1 dl

Akasiehonning

4 ss

vann

1 klype

flaksalt

Slik gjør du det:

Knus kjeksen i en hurtig­mikser. Smelt smør og bland det med kjekssmulene.
Trykk kjeksblandingen ut i porsjonsformer.
Kok opp vann og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
Pisk sammen kremost, fløte, crème fraîche og melis til en klumpfri krem.
Hell sitrongeleen i en tynn stråle i ostekremen. Bland godt.
Fordel kremen over kjeks­bunnene i porsjonsformene.
Sett kjølig i 3–4 timer eller natten over.
Nøttetopping: Rist nøttene i en tørr panne, skru ned varmen og tilsett honning og vann.
Bland alt sammen og dryss på litt havsalt.
Fordel nøtteblandingen over porsjonskakene ved servering.