Ostekake med nøttetopping
Deilig nøttevri på en glutenfri ostekake...
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
250 g
Glutenfrie kjeks100 g
smør1 pk
sitrongelé2.5 dl
vann200 g
kremost3 dl
fløte3 dl
creme fraiche100 g
melisNøttetopping
4 dl
Nøtteblanding (mandler, pistasjnøtter, valnøtter, peanøtter)1 dl
Akasiehonning4 ss
vann1 klype
flaksaltSlik gjør du det:
Knus kjeksen i en hurtigmikser. Smelt smør og bland det med kjekssmulene.
Trykk kjeksblandingen ut i porsjonsformer.
Kok opp vann og rør ut gelépulveret i vannet. Avkjøl.
Pisk sammen kremost, fløte, crème fraîche og melis til en klumpfri krem.
Hell sitrongeleen i en tynn stråle i ostekremen. Bland godt.
Fordel kremen over kjeksbunnene i porsjonsformene.
Sett kjølig i 3–4 timer eller natten over.
Nøttetopping: Rist nøttene i en tørr panne, skru ned varmen og tilsett honning og vann.
Bland alt sammen og dryss på litt havsalt.
Fordel nøtteblandingen over porsjonskakene ved servering.