Ostekake med Oreo

Ostekake med Oreo

Herlig ostekake med Oreokjeks, som faller i smak hos store og små!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

  • 200 g

    Oreokjeks
  • 75 g

    smør
  • Ostefyll

  • 5 pl

    gelatin
  • 0.5 dl

    vann
  • 200 g

    hvit sjokolade
  • 400 g

    kremost naturell
  • 1 dl

    melis
  • 2 ts

    vaniljesukker
  • 4 dl

    kremfløte
  • Slik gjør du det:

    Ha kjeksen i en dobbel brødpose og bruk en kjevle til å knuse kjeksen (inklusive det hvite fyllet). Du kanbruke en hurtigmikser også, men fyllet i kjeksen setter seg ofte fast i kniven. Smelt smøret og bland inn kjekssmulene.
    Ha en kakering på et fat (22 cm i diameter). Klem kjeksblandingen i bunnen og pass på at du klemmer kjeksblandingen godt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.
    Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 3 minutter. Smelt sjokoladen i vannbad og pisk den smeltede sjokoladen sammen med kremost, melis og vaniljesukker til en jevn og klumpfri krem. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs de opp i 0,5 dl kokende vann. Hell gelatinen i ostekremen og bland godt.
    Pisk fløten stiv, bland den inn i ostekremen og fordel det over kjeksbunnen. Jevn til overflaten på kaken og sett kjølig i 3-4 timer, gjerne natten over.
    Pynt med knuste Oreokjeks og noen pikekyss.