Ostekake med Oreo
Denne deilige ostekaken er umulig å ikke like!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
BUNNEN
200 g
Mørk sjokolade200 g
Mykt smør250 g
melis3 stk
egg100 g
hvetemelOSTEKREM
200 g
hvit sjokolade400 g
Smøreost naturell3 dl
fløte100 g
sukker1 ts
vaniljesukker2 stk
gelatinplater100 g
OreokjeksSlik gjør du det:
Legg sjokoladebiter i en boll og sett over en liten kasserolle med vann. Kok opp, og la sjokoladen smelte. Bruk en kjøkkenmaskin, rør mykt smør og melis sammen, tilsett ett og ett egg, bland godt sammen mellom hvert egg.
Rør inn melet litt etter litt til en glatt røre.
Tilsett den smeltede sjokoladen og bland den godt inn i røren.
Hell røren i en smurt bakepapirkledd liten langpanne 20 x 30 cm, og stek midt i stekeovnen ved 170 grader i 30-40 min. Avkjøl kaken i formen.
Ostekrem
Finhakk sjokoladen og smelt den forsiktig over vannbad. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann. Blandkremost, fløte, sukker og vaniljesukker i en bolle og visp sammen til en glatt og tykk krem uten klumper.
Ta de myke gelatinplatene opp av vannet. Rør dem ut i 2 ss kokende vann, og rør det inn i ostekremen sammen med den slemtede sjokoladen. Grovhakk Oreo-kjeksen og vend den forsiktig inn i ostemassen.
Ta bunnen ut av langpannen og legg kaken tilbake i formen med stekeskorpen ned. Bre ostekremen jevnt over bunnen. Sett kjølig i minst 4 timer eller over natten. Del kaken i firkanter og server.