Ostekake med pasjonsfrukt
Vidunderlig god ostekake med nøttebunn og tropisk smak av pasjonsfrukt, appelsin og mango.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Nøttebunn
4 stk
Eggehviter150 g
melis150 g
Hasselnøtter eller mandler50 g
kokesjokoladeFyll
3 pl
gelatin3 stk
pasjonsfrukt0.5 dl
appelsinjuice250 g
kremost naturell150 g
sukker3 dl
kremfløtePynt
3 stk
pasjonsfrukt1 stk
mangoSlik gjør du det:
Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Fyll røren i en smurt form (22 cm i diameter) og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. Ta kaken/ostekakebunnen ut av ovnen og dryss over finhakket kokesjokolade. Avkjøl.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 3 minutter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Bruk en skje til å presse fruktkjøttet igjennom en sil slik at stenene ligger igjen. Det er bare saften som skal brukes i kaken.
Visp sammen kremost, sukker og pasjonsfruktsaften i en mikser til en jevn krem. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Klem vannet ut av gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen. Hell appelsinjuicen i ostemassen og bland godt.
Visp fløten til krem og vend den inn i ostekremen. Fordel ostekremen over nøttebunnen og sett kaken kjølig i ca. 4 timer.
Rens og del mango i biter og kjør den i hurtigmikser til pure. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innholdet og bland det med mangopureen.
Fordel mango- og pasjonspure over ostekaken ved servering.