Ostekake med pasjonsfrukt

Ostekake med pasjonsfrukt

Vidunderlig god ostekake med nøttebunn og tropisk smak av pasjonsfrukt, appelsin og mango.

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Nøttebunn

  • 4 stk

    Eggehviter
  • 150 g

    melis
  • 150 g

    Hasselnøtter eller mandler
  • 50 g

    kokesjokolade
  • Fyll

  • 3 pl

    gelatin
  • 3 stk

    pasjonsfrukt
  • 0.5 dl

    appelsinjuice
  • 250 g

    kremost naturell
  • 150 g

    sukker
  • 3 dl

    kremfløte
  • Pynt

  • 3 stk

    pasjonsfrukt
  • 1 stk

    mango
  • Slik gjør du det:

    Bland melis og malte mandler/nøtter. Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
    Fyll røren i en smurt form (22 cm i diameter) og stek ved 160 grader i 30-35 minutter. Ta kaken/ostekakebunnen ut av ovnen og dryss over finhakket kokesjokolade. Avkjøl.
    Bløtlegg gelatinen i kaldt vann, ca. 3 minutter. Del pasjonsfrukten i to og skrap ut innholdet. Bruk en skje til å presse fruktkjøttet igjennom en sil slik at stenene ligger igjen. Det er bare saften som skal brukes i kaken.
    Visp sammen kremost, sukker og pasjonsfruktsaften i en mikser til en jevn krem. Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen. Klem vannet ut av gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen. Hell appelsinjuicen i ostemassen og bland godt.
    Visp fløten til krem og vend den inn i ostekremen. Fordel ostekremen over nøttebunnen og sett kaken kjølig i ca. 4 timer.
    Rens og del mango i biter og kjør den i hurtigmikser til pure. Del pasjonsfrukten i to, skrap ut innholdet og bland det med mangopureen.
    Fordel mango- og pasjonspure over ostekaken ved servering.