Ostekake med sjokolade
Denne ostekaken har sjokoladekjeks i bunnen og et kremete ostefyll som lages med både mørk sjokolade og melkesjokolade. Sjokoladeelskernes favoritt!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
175 g
kjeks med sjokolade, f eks Safari60 g
smørFyll
200 g
kokesjokolade200 g
melkesjokolade50 g
sukker375 g
kremost naturell3 dl
kremfløte5 ss
grand marnierTopping
kakaopulver til dryss
Slik gjør du det:
Dekk bunnen i kakeformen med bakepapir og pensle kantene med litt olje.
Knus kjeksen i en pose og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i bunnen av formen og trykk ned til en jevn kakebunn. La stå kaldt mens du lager ostekremen.
Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad, eller i mikrobølgeovn, avkjøl. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend inn smeltet og avkjølt sjokolade i kremen og rør til slutt inn Grand Marnier.
Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og glatt overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer.
Når kaken er helt fast, ta den ut av formen, dryss med kakao og pynt med sitronmelisse.
Server kaken sammen med frukt og bær.