Ostekake med sjokolade

Ostekake med sjokolade

Denne ostekaken har sjokoladekjeks i bunnen og et kremete ostefyll som lages med både mørk sjokolade og melkesjokolade. Sjokoladeelskernes favoritt!

Oppskrift av: Anita Bakker

Ingredienser

Bunn

  • 175 g

    kjeks med sjokolade, f eks Safari
  • 60 g

    smør
  • Fyll

  • 200 g

    kokesjokolade
  • 200 g

    melkesjokolade
  • 50 g

    sukker
  • 375 g

    kremost naturell
  • 3 dl

    kremfløte
  • 5 ss

    grand marnier
  • Topping

  • kakaopulver til dryss
  • Slik gjør du det:

    Dekk bunnen i kakeformen med bakepapir og pensle kantene med litt olje.
    Knus kjeksen i en pose og bland inn smeltet smør. Ha kjeksblandingen i bunnen av formen og trykk ned til en jevn kakebunn. La stå kaldt mens du lager ostekremen.
    Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad, eller i mikrobølgeovn, avkjøl. Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse. Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend inn smeltet og avkjølt sjokolade i kremen og rør til slutt inn Grand Marnier.
    Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og glatt overflate. La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer.
    Når kaken er helt fast, ta den ut av formen, dryss med kakao og pynt med sitronmelisse.
    Server kaken sammen med frukt og bær.