Ostekake med smak av sitron
Frisk ostekake med herlig smak av sitron!
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Mandelbunn
6 stk
Eggehviter2 dråpe
sitronsaft3 dl
melis2 ts
Vaniljeekstrakt375 g
Malte mandlerFyll
1 stk
Mandelbunn2 pk
kremost2 dl
melis5 dl
Pisket kremfløte2 pk
sitrongeléSlik gjør du det:
Fremgangsmåte mandelbunnPisk eggehviter sammen med sitronsaft. Når dette begynner å skumme tilsettes litt og litt melis, miks det fluffy.
Tilsett så vaniljeekstrakt og miks i noen minutter til. Tilsett malte mandler. Bland det godt sammen.
Hell det hele i en lett smurt 26 cm form (du kan også bruke en som er 28 cm).
Sett det hele i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 30 minutter.
Avkjøl helt.
Fremgangsmåte fyllLag først ferdig de to pakkene med sitron gele, men bruk kun 4 dl vann på disse pakkene. Jeg løser opp gelén med 2 dl kokende varmt vann, ser til at den er godt oppløst og så heller jeg i 2 dl med kaldt vann, sett det til side så lenge slik at den avkjøles.
Når mandelbunnen er helt avkjølt legg litt bær på toppen.
Miks så sammen 2 pk Kremost til baking sammen med 2 dl melis, miks det helt fluffy.
Pisk kremfløten stiv og bland forsiktig sammen med kremosten.
Tilsett så forsiktig, den flytende gelén som har begynt å stivne litt.
Miks disse sammen slik at blandingen blir klumpefri.
Hell det så over bunnen med ferske bær.
Sett det hele kaldt i minst 4 timer. Har du hastverk, frys i 1-2 timer.
Når du skal ta den ut av ringen, bruk gjerne en varm kniv og gå rundt hele kanten før du åpner formen.
Flytt så kaken på et kakefat.
Denne ostekaken er perfekt slik den er, men jeg elsker å pynte kaken med søte pastellfargede marshmallows.