Ostekake med tørkede frukter
En smaksbombe av en ostekake med tørkede frukter og konjakk!
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
Bunn
225 stk
Pepperkaker100 g
smørFyll
5 pl
gelatin0.5 dl
vann, kokende3 dl
kremfløte1 dl
sukker250 g
kremost med mandarin og ananas125 g
kremost naturell2 dl
Tørkede frukter (aprikos, fiken, svisker)3 ss
konjakkPynt
2 ss
GranateplefrøSlik gjør du det:
Pepperkakene knuses og blandes med smeltet smør. Sett en kakering på et fat og trykk pepperkakeblandingen ned på fatet slik at bunnen blir fast. Avkjøl i kjøleskapet mens du tilbereder resten av ostekaken.
Legg gelatinplatene i vann, ca. 5 minutter.
Visp fløten til krem sammen med sukkeret. Bland inn kremosten og rør til en glatt krem. Grovhakk tørkede frukter og bland forsiktig inn i ostekremen sammen med konjakk.
Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i ca 0,5 dl kokende varmt vann. Avkjøl litt før den røres inn i kremen. Fordel kremen over pepperkakebunnen. Sett kaken kjølig i minst 4-5 timer, gjerne natten over.
Pynt med granateplefrø, eller annen pynt som du har for hånden.
TIPS: Rød saus eller bringebærsaus passer veldig fint til denne ostekaken.