Ostekake uten melk og gluten

Ostekake uten melk og gluten

Ostekake helt uten melk? Er det mulig? Så definitivt! Du er bare avhengig av å ha tilgang på gode erstatningsprodukter. Og smaken? Minst like god!

Oppskrift av: Kathrine Kragøe Skjelvan
240 minutter
Kake

Ingredienser

Kakebunn

300 g

Glutenfrie digestivekjeks

Ostefyll

3 dl

Soyayoghurt

2.5 dl

Soyafløte

225 g

Tofutti Creamy Spread Original Smøreost

100 g

melis

2.5 dl

vann

Gelélokk

2.5 dl

vann

Slik gjør du det:

Forberedelser

Finn frem 2 stk kaffefilter, og ha dem over i kaffefilterholderen til kaffetrakteren eller liknende. Sett det over en skål og hell over soyayoghurten. Sett kaldt i minst et par timer!

Kjeksbunn

Finn frem en springformring og sett den direkte på et kakefat, eller bruk en form tilpassa formålet. Knus kjeksen godt ved å kjøre dem i en blender eller putte dem i en pose og kjevle over dem. Smelt margarin på svak varme og bland kjeks og margarin godt. Trykk kjeksblandingen godt utover forma. Sett forma kaldt mens du lager resten av kaka.

Ostefyll

Kok opp 2,5 dl vann og rør inn gelepulveret. Sett kjelen til sides og la det avkjøles mens du gjør klart resten. Pisk sammen ost, ferdig drenert yoghurt og siktet melis i én bolle. I en annen bolle pisker du krem av kremfløten. Rør så inn av kjølt gele i osteblandingen, sørg for å piske det skikkelig godt sammen! Rør så forsiktig den stivpiska kremfløten inn. Bre over kjeksbunnen og sett kaldt.

Gelélokk

Kok opp vann og rør inn gelepulveret. Avkjøl og hell forsiktig over den avkjølte og stive kaka.
Du kan alternativt lage geleen selv på saft fra egne bær og med gelantinplater. Det er egentlig ikke så vanskelig. Kok bær og litt sukker sammen. Sil bærene gjennom et dørslag så du unngå klumper og frø. Kok så safta inn til den er rik på smak og slik du vil ha den, men minst 2,5 dl. Bruk så gelantinmengde etter anvisning på pakka. Hjemmelaget gelé gir en rikere smak og farge.