Ostekake

Ostekake

Dette er en ostekake som bakes i ovnen. God? Jepp...

Christopher Sjuve
90 minutter
Bakverk

Ingredienser

4 porsjoner

Kake

140 g

sukker

6 stk

egg

2 stk

sitron

50 g

smør

250 g

kremost

1 dl

helmelk

0.5 stk

vaniljestang

Fyll

150 g

kremost

70 g

smør

300 g

melis

0.5 stk

sitron

Slik gjør du det:

Kake
1. Skill eggeplommer fra eggehviter, og skrap ut frøene fra vaniljestangen.
2. Ha kremost, smør, melk, vaniljefrø og -stang i en gryte og smelt over lav varme. Pisk ut alle klumper og sett tilside for nedkjøling til romtemperatur.
3. Ta ut vaniljestangen fra kremostblandingen, og vend inn mel, maisenna, eggeplommer, revet skall fra sitronene, 1 ss sitronsaft og bland alt godt sammen med en visp.
4. Pisk eggehvitene sammen med 1 ts sitronsaft til de skummer. Tilsett sukker og pisk på middels hastighet til du får myke topper.
5. Vend kremostblandingen forsiktig inn i eggehvitene, og hell røra over i en 24cm silikonform.
6. Kaka bakes i vannbad på 160 grader i ca. 1 time og 15 minutter, med aluminiumsfolie over toppen den første timen. Den skal være fast i midten og gyllen når den er ferdig stekt, men holdt et øye med den mot slutten så den ikke sprekker på toppen.
7. Skru av stekeovnen, sett ovnsdøra på gløtt og la kaka avkjøle seg i ovnen i en time, før den settes i kjøleskapet dekket med plastfolie i minst 4 timer (helst til dagen etter).
Fyll
1. Pisk kremost og smør i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca 3 minutter.
2. Skru ned til lav hastighet, og ha i vaniljeekstrakt, yoghurt, revet sitronskall og 1 ss sitronsaft. Tilsett melis i flere omganger.
3. Pisk blandingen på høy hastighet i ca 3 minutter.
4. Dersom glasuren er for rennende, kan du ha i mer melis. Juster også med sitronsaft så det ikke blir for søtt.
5. Sett glasuren i fryseren i 15-20 minutter for en fastere konsistens.
Montering
1. Del ostekaken i to, og sett den nederste halvdelen på et kakefat.
2. Smør et tynt lag syltetøy over bunnen. Fortsett med et tynt lag glasur, og fordel bringebær over glasuren.
3. Smør et tynt lag glasur over den andre kakebunnen, og sett den med glasuren ned over bringebærene. Trykk bunnen litt nedover så fyllet blir lett komprimert.
4. Avslutt med resten av glasuren på toppen.
Oppskriften ble sendt inn i forbindelse med en konkurranse av Trine Færaas.