Østens kakao
Oppskriften fikk 1. plass i konkurransen Påskens hotteste drikker 2006. Innsendt av: Gunnhild Folgerø, Hafrsfjord.
Christopher Sjuve
10 minutter
DrikkeIngredienser
2 porsjoner
5 dl
helmelk0.5 pl
kokesjokolade, lys0.5 potte
koriander(kun bladene)1 ss
sukker, brunt1 stk
lime, skallet av2 dl
kremfløte1 ss
sukkerSlik gjør du det:
Varm opp melken sakte - du kan eventuelt benytte 4 dl lettmelk og 1 dl fløte. Brekk opp sjokoladen i biter og smelt den i melken sammen med sukkeret. Ha i finhakket koriander når sjokoladen begynner å smelte, rør godt rundt i fem minutter etter at sjokoladen er smeltet. Pisk krem av fløten og sukkeret og rør i det revne skallet fra limen. Servér sjokoladen i store krus med den lettpiskede kremen og med et dryss av krokan.