Pai med kylling
Vi har brukt kylling i denne, men skinke trives like godt i dette selskapet. Du kan også lage en grønnsaksvariant med f.eks. brokkoli.
Oppskrift av: Morten Øverbye
60 minutter
Ingredienser
Slik gjør du det:
Det er faktisk lov å kjøpe ferdig paibunn. Enten den ferske som du bare ruller ut, eller en av pulverposene du blander med vann. Begge er enkle å jobbe med, elastiske og smaker greit.
Kle paibunnen med deigen, og la det være én ekstra cm over kanten. Deigen vil trekke seg litt sammen under steking.
Kutt kyllingen i små biter og stek den lett i litt olje. Pisk sammen egg og crème fraîche. Smak til med salt og pepper.
Ha kylling og finhakket vårløk over paibunnen. Ha i revet ost, gjerne jarlsberg. Ostespørsmålet er selvfølgelighelt åpent, du velger din favoritt. Hell over eggeblandingen til slutt. Har du ekstra deig igjen kan du lage små figurer og legge på toppen.
Stek paien på 180 grader i ca. 45 minutter. Rist litt på formen før du tar den ut for å se at paien er fast og ferdig.