Panna cotta med krydret appelsinsaus
Klassisk, italiensk dessert som her serveres sammen med en nydelig appelsinsaus kokt med julekrydder.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 porsjoner
4.5 pl
gelatin1 stk
vaniljestang7.5 dl
kremfløte2.5 dl
sukkerAppelsinsaus
2 stk
appelsiner, skall og saft2 stk
stjerneanis, hel2 ss
sukker1 stk
appelsin, i tynne båter uten hinnerSlik gjør du det:
Legg gelatinplater i kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet.
Snitt vaniljestangen på midten og skrap ut innholdet.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestang og innholdet i den. Ta kjelen av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen.
Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Appelsinsaus: Lag appelsinlaken ved å røre sammen nypresset appelsinjuice, skall, stjerneanis og sukker. Kok opp og la det trekke i ca. 15 minutter.
Rett før servering skjærer du tynne fileter av appelsinen og fordeler på hver porsjon. Hell appelsinsausen over rett før servering. Syren fra appelsinlaken gjør at panna cottaen skiller seg om den står for lenge i samme glass.
TIPS: Lag panna cottaen noen dager før servering, dekk over med plastfolie og sett i kjølekapet. Appelsinlaken kan også lages noen dager før, og helles over rett før servering.