Pannekaker
Pannekaker blir bra med en perfekt pannekakerøre. Her er oppskriften
Oppskrift av: Elin Vatnar Nilsen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
1. Pisk sammen egg og sukker.
2. Tilsett halvparten av melken.
3. Rør inn vaniljesukker og mel til du får en klumpfri, tykk røre.
4. Spe med resten av melken og rør til du har en glatt røre.
5. La røren stå og svelle ca. en halv til en time.
6. Ha ca. 1 ss smør eller margarin i en knallvarm stekepanne og hell i en øseskje (ca) med røre.
7. Vend stekepannen rundt slik at røra fordeles jevnt utover til en rund kake.
8. Når pannekaken har fått en fast overflate vender du den med en stekespade.
9. Stek pannekaken på den andre siden til den får en lys farge før du legger den over på fat.