Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

Pasjonsfruktmousse i sjokoladeskål

Finn frem sjokolade og ballonger! Denne desserten vil garantert falle i smak.

Oppskrift av: Leif Inge Bårdsen

Ingredienser

Sjokolade til skålene

Pasjonsfruktmoussen:

60 g

sukker

2.5 dl

fløte

2 stk

Eggehviter

50 g

sukker

Pasjonsfruktgelè:

1 dl

Pasjonsfruktgelè

0.25 dl

vann

50 g

sukker

Slik gjør du det:

Det første du trenger å gjøre er å lage sjokoladeskålene.
Her bruker jeg vannballonger. Blås dem opp, men ikke helt fulle.
Så trenger du sjokolade (her bruker jeg en mørk sjokolade fraSelect Flavour. Den er kjempelett å jobbe med, og ferdig temperert). Smelt den i vannbad eller i micro. Denne må så kjøles ned til romtemperatur. Er den for varm vil ballongen sprekke! Og det vil du ikke ha noe av! Trust me!;-)
Jeg sprayet også ballongene med litt matfett før jeg dyppet dem i sjokoladen. Da blir det lettere å få dem av.
Gjør klar et stekebrett med bakepapir og ca 10-12 ballonger. Dypp bunnen av ballongen i sjokoladen. Sett den så rett på bakepapiret. Da vil den få en bunn som den kan stå på. Gjør dette med alle ballongene. Sett så brettet i kjøleskapet eller på ett kjølig sted. Disse kan du lage dagen før.
Når sjokoladen er stivnet, lag et lite hull på toppen av ballongen. Slipp ut litt og litt luft. Dra så av ballongen. Henger ballongen fast i bunnen og lager hull? Dette fikses lett med å ha litt flytende sjokolade i bunnen;-)
Pist 60 gram sukker og to eggehviter til eggedosis.
Legg gelantinplatene til moussen i en bolle med kaldt vann. Og en annen bolle til gelantinen til gelelokket. La de ligge i ca 5 min. Kok opp pasjonsfruktpureen. Ta den av platen. Ha oppi gelantinplatene. Rør godt. Sett den til kjøling.
Lettpisk fløten og ha den i en skål og sett den i kjøleskapet. Pisk så opp eggehvitene. Tilsett litt og litt sukker. Piskes opp til en luftig marengs. Ha dette i en bolle og sett til side. Pisk så opp eggeplommene og sukkeret til en luftig eggedosis.
NB! Det er veldig viktig å rengjøre piskebollen etter hvert steg slik at det ikke er fett fra fløten når du skal piske opp eggehvitene!
Når pasjonsfruktpureen er avkjølt til romtemperatur piskes den lett i eggedosisen. Vend så i kremen. Så vendes marengsen i til slutt.
Ha moussen i en sprøytepose og sprøyt den oppi sjokoladeskålene. Sett de så i kjøleskapet.
Da skal vi lage pasjonsfruktgelè-lokket.
Kok opp pasjonsfruktpurè, vann og sukker. Ta så i gelatinplatene. Sett til avkjøling. Når pasjonsfruktmoussen har stivnet kan du helle på pasjonsfruktgelè. Det er viktig at den er avkjølt, ellers vil moussen og sjokoladen smelte!
Sett dem så tilbake i kjøleskapet til avkjøling. Da er de klare til å NYYYYYYTES!
Pynt med pasjonsfrukt og bringebær. Eller etter egen fantasi;-)