Påskekake med appelsin
Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
KakeIngredienser
300 g
smør, mykt3 dl
sukker5 stk
egg1 stk
appelsin, finrevet skall0.75 dl
saft avappelsin6 dl
hvetemel1.5 ts
bakepulverTil dynking av varm kake:
2 stk
appelsin, bare saftenSlik gjør du det:
Rør mykt smør og sukker til det er luftig og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør godt mellom her gang. Tilsett revet appelsinskall (kun det gule) og appelsinsaft. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør inn. Fyll røren i en godt smurt springform, 22 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC i ca 50 min. Stikk huller i den nystekte kaken med en trepinne og hell presset appelsinjuice i hullene. Avkjøl kaken på rist. Glaser med melisglasur og pynt med appelsinfileter.