Påskekake med appelsin

Påskekake med appelsin

Oppskrift av: Wenche Andersen
90 minutter
Kake

Ingredienser

  • 300 g

    smør, mykt
  • 3 dl

    sukker
  • 5 stk

    egg
  • 1 stk

    appelsin, finrevet skall
  • 0.75 dl

    saft avappelsin
  • 6 dl

    hvetemel
  • 1.5 ts

    bakepulver
  • Til dynking av varm kake:

  • 2 stk

    appelsin, bare saften
  • Slik gjør du det:

    Rør mykt smør og sukker til det er luftig og kremaktig. Rør inn ett og ett egg. Rør godt mellom her gang. Tilsett revet appelsinskall (kun det gule) og appelsinsaft. Sikt i hvetemel og bakepulver og rør inn. Fyll røren i en godt smurt springform, 22 cm. Stek på nederste rille i varm stekeovn 175 ºC i ca 50 min. Stikk huller i den nystekte kaken med en trepinne og hell presset appelsinjuice i hullene. Avkjøl kaken på rist. Glaser med melisglasur og pynt med appelsinfileter.