Pastellmakroner

Pastellmakroner

Makroner i nydelige pastellfarger...

Oppskrift av: Manuela Kjeilen

Ingredienser

  • 35 g

    sukker
  • 120 g

    Romtempererte eggehviter
  • 0.5 stk

    Vaniljestang (frøene)
  • 150 g

    Sukker, til sukkerlake
  • 0.5 dl

    Vann, til sukkerlake
  • 1 dråpe

    konditorfarge
  • 150 g

    mandelmel
  • 150 g

    melis
  • Slik gjør du det:

    Forvarm stekeovnen til 160 ˚C.
    Rør sammen mandelmel, melis og halvparten (60 g) av eggehvitene i en bolle.
    Bland godt og sett det til side så lenge.
    Rør sammen 150 g sukker, frøene fra 1/2 vaniljestang og vann tilsukkerlake i en liten kjele. Varm opp til det når 118 ˚C.
    Visp 35 g sukker og halvparten aveggehvitene til dette er skummende.
    Tilsett sukkerlakenforsiktig i marengsblandingen.
    Passpå så du ikke heller sukkerlaken på selve vispen, men ned langs innsiden av bollen.
    Miks dette noen minutter til, eventuelt tilsett konditorfarge.
    Vend marengsblandingen inn i mandelblandingen med en slikkepott. Det skal ikke bli for tykt, men heller ikke for flytende.
    Kle en stekeplate med bakepapir. Ha røren i en sprøytepose, og sett små topper på størrelse med en femkrone på platen. Alternativt kan du bruke enmakronmatte som gir deg perfekt runde makroner.
    La makronene hvile på stekeplaten i minst 1–2 timer.
    Stek makronene på nederste rille i 10–15 minutter med en tom stekeplate under. Legg et bakepapir over makronene de siste 3–5 minuttene for å beholde den vakre pastellfargen.
    Avkjøl helt og la dem hvile i et par timer.
    De gule makronene er fylt med lemon curd.
    De lyseblå makronene er fylt med sjokoladefrosting og blandet inn 2-3ss lakrispulver.
    De rosa er fylt med hvit frosting.