Pavlova med multekrem
Denne oppskriften passer til en langpanne på 30 x 40 cm.
Oppskrift av: Anita Bakker
Ingredienser
6 stk
Romtempererte eggehviter2 ts
hvitvinseddik4 dl
sukker2 ts
maisenna1 ts
vaniljesukker4.5 dl
kremfløte1 gl
multesyltetøy1 kurv
physalisSlik gjør du det:
Sett stekeovnen på 250 grader.
Visp eggehviter til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddik mens du visper. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker, og tilsett det litt etter litt i eggehvitene mens du fortsatt visper. Når massen er blank, smidig og fast, har du den i en bakepapirkledd langpanne og brer marengsen utover.
Senk temperaturen i stekeovnen til 100 grader og sett kaken inn på nederste rille i ovnen. Stek bunnen i ca. 60 - 70 min.
Marengsen er nå sprø på yttersiden og myk inni. La den avkjøles på en rist. Ta bakepapiret forsiktig av. Slik kan marengsbunnen oppevares i lang tid, bare det er tørt.
Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig med multesyltetøy. Spar noe av syltetøyet og ha det over kremen til slutt sammen med noen physalis.