Pepperkaker med blåmuggost
Hjemmelagde, nystekte pepperkaker smaker fortreffelig sammen med blåmuggost!
Oppskrift av: Camilla Agerup
Ingredienser
Pepperkaker
2 stk
egg2.5 dl
sukker250 g
Mørk sirup125 g
smør0.5 ts
kanel, malt0.5 ts
pepper, malt0.5 ts
ingefær, malt0.5 ts
nellik, malt0.5 ts
Hornsalt600 g
hvetemelServering
Slik gjør du det:
Visp egg og sukker til du får en luftig eggedosis. Smelt sirup og smøret i en litt stor kjele. Avkjøl blandingen litt. Bland sammen det tørre og ha det i kjelen sammen med eggedosisen. Elt deigen ferdig der. La deigen hvile kaldt en god stund. Deigen blir lettest å kjevle hvis du lar den hvile kjølig til neste dag.
La deigen ligge i kjøleskapet og ta bare ut litt og litt som du arbeider med. Det er lettere å kjevle små leiver av den store deigen. Ta passende biter og kjevle på et lett melet bord. Kjevle ut til passe tykkelse (ca. 0,3 cm) og stikk ut kaker med formene.
Legg pepperkakene over på stekeplaten. Stekes ved 200 grader midt i ovnen i ca. 10-12 minutter, avhengig av hvor tykke kakene er. Avkjøl på en flat rist.
Server pepperkakene med en god blåmuggost.